‘Kaja’ kategória archívum

Itt tartunk

2013. május 12. vasárnap

Továbbra is kitartunk, folytatjuk a diétát!

A héten, amikor túl voltunk az egy hónapon, megengedtünk magunknak egy fagyizást, elmentünk egy cukiba enni egy kelyhet. Viszont, annyira elszoktunk az édességtől, hogy egyikőnk se tudta letolni!

A habhoz szinte nem is nyúltunk, de a 3 gombóc fagyi sem csúszott le, az öntetről nem is beszélve! Így is olyan édesség-undorral hagytuk ott a félig megmaradt kelyheket, hogy azóta sem tudunk sütire, csokira gondolni! Nem gondoltam volna, hogy az ember ennyire el tud szokni! Persze, gondolom, visszaszokni annál könnyebb lenne:)

Na de, hogy hol is tartunk? ;-)

Misi: 9,5 kg!!!!!!!!

Kriszti: majdnem 4 kg :)

Helyzetjelentés

2013. április 23. kedd

Pont ma két hete kezdtük, és a jelenlegi állás:

Misi: -5,2 kg

Kriszti: -2 kg

Fehérvári Mama: – 2,6 kg – de egy hét alatt!!!!

Az élet naaaaagy igazságtalansága

2013. április 17. szerda

Azt hiszem, sokan egyetértően bólogattok majd, mikor olvassátok következő soraimat, illetve talán valaki végre elárulja nekem, miért nincs igazság a Földön!!

Misivel 8 napja kezdtük el ugyanazt a diétát, de én előtte már három nappal visszafogtam magam, ő meg persze még utolsó nap 12 db sütit betolt a biztonság kedvéért.

A fogyás nála azonnal beindult, és pontosan egy hét alatt pontosan négy, azaz négy kilóval lett kevesebb.

Mit gondoltok, nálam hogy alakulnak a kilók? A mérleg nyelve kerek 6 napig gyakorlatilag meg sem mozdult, most, a 8. napon, amikor már nagyon kezdtem elszomorodni, talán egy kilóval kevesebb vagyok.

Igazságot akarok!!!

Persze szívből örülök az ő sikerének, de ez azért mégiscsak felháborító, nem?:)

Csokis macaron első próbálkozás

2011. november 2. szerda

Sokaknak arról, hogy Franciaország, vagy Párizs, rögtön a macaron jut az eszébe. Ez az a tipikusan francia édesség, amit megveszünk utolsó pillanatban a reptéren, hogy valami igazi francia ízt vigyünk haza ajándékba.

De ez nem jó! Nem így kell! ez a különlegesség megérdemli, hogy megadjuk neki a tiszteletet. Igazi macaront Párizsban állítólag két helyen vehetünk. Az egyik a Champs Élysées-n található La Durée – nagyon borsos az ára, de egyszer meg kell kóstolni.
(tovább…)

Sushi készítése

2011. október 2. vasárnap

Mielőtt kijöttünk Franciaországba talán 2 alkalommal, ha ettünk Sushi-t és akkor valahogy nem győzött meg minket, gondolom, ez adódhatott abból is hogy eléggé kevés a jó Sushi étterem Budapesten, és emiatt a minőségük sem annyira jó. Bezzeg itt Párizsban a Sushi bárok úgy fordulnak elő, mint Magyarországon a kínai éttermek, szinte minden utcára jut egy-egy. Az első hónapokban a Kriszti többször is nyúzott hogy próbáljuk ki és együnk, pár próbálkozás után beadtam a derekam és kipróbáltuk. Azóta teljesen rá vagyunk kattanva, ha lehetne én 2-3 naponta ennék, de sajnos nem egy olcsó kajáról van szó (kettőnknek kb 25-30 Eur egy ilyen vacsora), meg a nyers hal rendszeres fogyasztása sem egészséges (a japánok is csak hétvégén eszik) ezért mi is maximum csak hetente 1x engedjük meg magunknak.
(tovább…)