‘Kirándulás’ kategória archívum

Loire-menti Karácsony (negyedik nap)

2012. január 1. vasárnap

Aznap karácsony második napja volt, itt Franciaországban ez nem számít ünnepnapnak (kivéve az Elzász Lotaringia-i régiót). Így olyan reményekkel indultunk neki, hogy sok kastélyt fogunk látni.

Ezért korán el is indultunk, elsőként a Bolis-i kastélyt néztük meg. Hát meg kell hogy mondjam eléggé káoszosnak tűnt, mert 3 különböző része 3 féle stílusjegyben épült. A kastélyban berendezés szinte alig volt, így nem nyűgözött le minket, gyorsan végigjártuk és indultunk tovább.
(tovább…)

Loire-menti Karácsony (harmadik nap)

2011. december 31. szombat

Erre a napra eleve úgy készültünk, hogy semmi sem lesz nyitva. Se bolt, se étterem, semmi. A hotelban is csak reggelit kaptunk, ezután már nem volt konyha.
De beraktároztunk előző nap inni és ennivalókat, és a wellnes részleg is nyitva volt, így nem féltünk, hogy nem lesz mivel töltenünk az időnket:)
Aztán végül kb fél 2-ig bírtuk a hotelszobában, és akkor azt mondtuk, hogy ha más nem, akkor sétálni kimozdulunk.
Még egy utolsó próbát tettünk a neten keresgetve nyitva tartó kastélyok után, és hatalmas szerencsével találtunk is egyet, kb 10 percre tőlünk.
(tovább…)

Loire-menti Karácsony (második nap)

2011. december 26. hétfő

A második napunk nagyon jól telt, rengeteg trófeát gyűjtöttünk:)
Délelőtt Amboise-ban kezdtünk, a királyi kastélyban, ami az első olyan francia kastély, ahol az olasz stílusjegyek érezhetőek. A kastély nagyon gyönyörű, sajnos az évszázadok során sokszor támadták/lerombolták, így körülbelül ma csak az ötöde az eredeti nagyságának, de így is nagyon szép látvány. Itt nyugszik a Leonardo da Vinci is, aki élete utolsó három évét a városban töltötte. (tovább…)

Loire-menti Karácsony (első nap)

2011. december 25. vasárnap

December 23-án, pénteken délelőtt 10 órakor vettük fel a Gare Montparnasse-on a kocsinkat.
Na, az egy külön történet volt, mert fél órát kavarogtunk, mire valaki meg tudta mondani, hol az Avis iroda…
Az utunkat Blois irányába vettük, de megpihentünk ebédelni Orléans-ban.
(tovább…)

A csodás Provence-i kirándulás

2011. október 17. hétfő

Sajnos mostanában egy kicsit megcsúsztunk a blogolással, valahogy minden nap úgy ment el, hogy semmire nem maradt időnk. Naponta több mint 2 órát utazunk és mire hazaérünk örülünk, hogy élünk :(
De most ezen a hétvégén egy kicsit összeszedtük magunkat főleg hogy jó idő volt, feltöltődtünk, így most mesélek Nektek a 2 héttel ezelőtti Provence-i kirándulásunkról :) (tovább…)