‘Biciklitúra’ kategória archívum

Bicótúra

2011. június 19. vasárnap

Lassan 1 hónapja nem bicajoztunk :( ezért ma úgy döntöttünk újra elcsatangolunk Párizs valamelyik külvárosa körül bicózni.

RER-el elmentünk a bérletünkkel elérhető utolsó állomásig, onnan már bicajjal mentünk tovább. Az első város nagyon tetszett és a piac is pont ma volt és szimpatikusabb volt mint a mi városunk piaca, ezért eldöntöttük, hogy jövő héten eljövünk ide egyet piacozni :)

Még születésnapomra kaptam térképeket és a Párizs környéki biciklis térkép egyik útvonalát akartuk volna bejárni, de a térkép nem volt eléggé részletes ezért eltévedtünk többször is ezért elment a kedvünk az egésztől és visszaindultunk. Visszafele az egyik városban újra belecsöppentünk egy bolhapiacba :) (tovább…)

St. Germain-en-Laye és zsibvásár

2011. május 26. csütörtök

Múlt hét szombaton csak itt a környéken mászkáltunk, és a saint mandé-i Városháza előtti kis rendezvényen kötöttünk ki, ahol mindenféle kistermelők is voltak, és állatokat is kihoztak.

Misi kedvence a kis csüngőhasú malacka, az enyém a csacsi volt. :)

Vasárnap sokkal aktívabbak voltunk. RER-rel elmentünk a hármas zóna nyugati határáig, aztán onnan bicóval tekertünk fel St. Germain-en-Laye-be.

(tovább…)

Munka után

2011. május 2. hétfő

Csak gyorsan írok pár sort. Az első nap a munkahelyen eléggé fárasztó volt. Teljesen leszívódott az agyam, pedig nem is kódoltam, csak ismerkedtem a rendszerrel.

Mikor hazaértünk, eldöntöttük hogy gyorsan elmegyünk tekerünk egyet még a sötétedés előtt, ügyesek voltunk, pikk-pakk letekertünk 8,8 km-t :)

Ha valakit érdekel, akkor a mai útvonalunkat itt, a tegnapit pedig itt megnézheti.

Nagyon szomorúak vagyunk,  sajnos lassan elérjük, hogy több bejegyzésünk lesz, mint hozzászólás (5 bejegyzés óta senki sem írt). Úgyhogy kérem tessék kommentelni, mert különben abbahagyjuk a blogunkat. Nektek is írjuk, nem csak magunknak :(

Nagy túra

2011. május 1. vasárnap

Felbuzdulva azon, hogy tegnap megvettük a bicajokat, úgy döntöttünk, hogy ma teszünk egy nagyobb túrát, elmegyünk messzebb, mint a közeli erdő.

A kocsiban az IGO már sokszor segítségünkre volt és mivel nem ismerjük a környéket, és térképünk sincs róla, ezért úgy döntöttem, hogy a telefonom autós tartójából összehozok egy biciklis tartót. A Kriszti pedig még az AVIS-től kapott egy univerzális napelemes töltőt, ezzel töltöttük a telefont közben. :)
(tovább…)

Birigli

2011. április 30. szombat

Már lassan másfél hónapja rágtam a Misi fülét bicikliért.

Vívódtunk, hogy vegyünk-e, hogy visszük majd haza, mennyi pénzt szánjunk rá, stb…

Abban maradtunk, hogy ha Misának is lesz állása, akkor kapok, de aztán meg elkezdtük várni a leárazásokat, amik csak nem jöttek…Állítólag Anyák napja előtt leakciózzák a bicikliket, de itt ugye nem május első, hanem utolsó vasárnapja, és én addig nem bírtam ki + ahogy telik az idő, úgy múlik a tavasz is, úgyhogy ma du hirtelen úgy döntöttünk, hogy irány a Decathlon :)
(tovább…)