‘Növények’ kategória archívum

Már nem csak az ablakban és a balkonon van veteményesünk:)

2013. május 1. szerda

Ahogy beköszöntött a jó idő, leköltöztünk Fehérvárra, hogy kipróbáljuk, Dodókánk hogyan bírja a távollétet a megszokott kis szobájától és dolgaitól.

Az első pár éjszaka nyűgösebb volt, többször ébredt, de aztán hamar belejött, és most már nagyon élvezi, hogy nézheti a fák lombjait. Minden alkalommal ámulattal figyeli, ahogy a szél mozgatja a leveleket és ahogy a Nap átsüt a lombon. Kedvence a diófa, az alá szeret kifeküdni. De erről majd még később, egy másik bejegyzésben…:)

Hanem hát amiért írok: arra az elhatározásra jutottunk, hogy teszünk egy próbát és vetünk néhány igénytelenebb növényt Iszkaszentgyörgyre is. Ott a nagy, kihasználatlan telek, hát megpróbáljuk.

Levivel vetettünk is tököt, cukkinit, padlizsánt, patisszont, lila- és vöröshagymát valamint kaprot!:)

A munkálatokhoz egy picit rosszul időzítettünk, mert pont a déli órákban mentünk, de álltuk a sarat!

Íme az eredmény, a büszkeségünk, első igazi veteményesünk:

Zöldségeskert az ablakban

2013. április 9. kedd

Ha emlékeztek, Párizsban is neveltünk növényeket, fűszereket és termesztettünk salátát a mini félerkélyünkön.

Misi a paradicsomot imádta, én pedig a ruccolámra voltam nagyon büszke. A dolog csak azzal szakadt meg, hogy észrevettük, hogy a galambok előszeretettel ülnek rá, így aztán már nem volt gusztusunk megenni.

Mivel a nappalink nagyon szép napos, elhatároztuk, hogy újra próbálkozunk.

Lakatossal csináltattunk egy vaskeretet, amibe az ablakon kívülre biztonsággal berakhatók a ládák.

Misi elültetett egy rozmaringot, mentát, kakukkfüvet és majorannát – én pedig (magról!) metélőpetrezselymet, ruccolát és lollót.

Az első kis hajtások már ki is bújtak. Megvárom, hogy megerősödjenek, és megritkítom, ha tényleg ilyen sok lesz, mint ahogy most látszik.

Már “csak” a galambkérdést kell megoldani, de arra is van már ötlet ;-)

Egy párizsi szakács saját fűszerkertje

2011. április 29. péntek

Általában azért el kell gondolkodnom, hogy Misókának mit ajándékozzak.

Nem így volt ez most Húsvétkor: teljesen egyértelmű volt,  mit szeretne kapni.

Az egyetlen bökkenő csak az,  hogy kicsit türelmetlenke, és addig nyúzott, hogy mikor keresek már neki kertészetet, hogy kénytelen voltam elárulni, hogy már régen kinéztem egyet, ahonnan be akarom szerezni neki a zöldségeket.
(tovább…)

Valaki segítsen!

2011. március 19. szombat

A Kriszti nőnapra kapott tőlem egy szép virágot, nőnap után még 2-3 napig szépen virágzott, de valami 3 napja történt vele, mert nagyon lekókadtak a virágjai. Segítsetek mit csináljunk vele, mennyit kell öntözni, mi lehet a neve,  hova tegyük, kintre vagy bentre, szereti-e a fényt?